Mój blog wynikający z odkrytej pasji do wypieków.
wytrawnie
W związku z promocjami jakimi uraczyła nas biedronka ostatnimi czasy (mnóstwo włoskich produktów za niewielkie pieniądze) postanowiłam zrobić coś w tym klimacie. Pomidory na działkach już się kończą, więc trzeba skorzystać z ostatniej szansy wykorzystania swoich (lub też babcinych :)).
Składniki (2-3 porcje):
Przygotowanie:
Kroimy pomidory w drobną kostkę i wkładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią i wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy masło czosnkowe przepuszczając czosnek przez praskę do małej miseczki. Dokładnie mieszamy z masłem. Kroimy bułki na pół, smarujemy masłem i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 220oC na ok 5 min. Bułki mają nabrać złocistego koloru. Po wyciągnięciu z piekarnika nakładamy pomidory na ciepłe ciabatty.
Smacznego,
Ela :)